Det kan være vanskeligt at holde styr på de mange skift i moden, der foregår konstant. Hvad der er moderne den ene dag, er uden tvivl ude af varmen den anden. Der er dog én bestemt stilart der mere eller mindre er kommet for at blive inden for de seneste par år. Denne stilart er naturligvis retrotøj.

Retro er moderne igen, hvilket kan ses på næsten alle runways over hele verden. Det gamle er nyt igen, hvilket afspejler sig i alle modemogulernes personlige klædeskab og naturligvis deres runway looks. Hvis du vil med på moden skal du derfor, paradoksalt nok, muligvis overveje at kigge din mors eller bedstemors klædeskab igennem. Hvis ikke dette er en mulighed, er der heldigvis et stigende antal butikker der sælger netop denne form for tøj. Her kan du danne dig et overblik over stilarten, og derefter beslutte dig for hvilken form for retro stil du vil bære.

Forny dit klædeskab med de ældre modetrends

Hvis du søger efter tøj til at forny dit klædeskab og din stil, er der god grund til at vende dig som retrostilen. Eksempelvis kan du her begynde med blot én af de mange typer vintage kjoler. Her kan du finde ud af hvad lige netop dit klædeskab skal bestå i, og derefter udbygge og kombinere med andre stykker tøj. Alle former for retro tøj er enormt populære. Dette inkluderer alt fra hatte og sko, til røde kjoler og skjorter.

”Retro” er et meget bredt begreb, der referer til at genoplive ældre trends på modescenen. Normalt henvises der dog med dette begreb til tøj gennem tiden, fra 20’erne op til 60’erne. Her findes der et væld af eksempelvis kjoler, der hører hjemme i disse perioder. Disse tidsperioder var nemlig ofte orienterede mod at fremhæve den kvindelige timeglasfigur. Dette blev meget naturligt gjort ved disse perioders snit, farver og designs. ”Retro” dækker derfor over mange ting, men henviser oftest til tøj der naturligt fremhæver din krops naturlige skønhed. Dette er én af grundene til at disse kjoler er på vej tilbage.

Kombinér stilarter så dit garderobe passer til lige netop dig

At købe retro tøj, betyder ikke nødvendigvis at fuldstændigt overgive din garderobe til én bestemt tidsperiode. Der er meget lækkert tøj at finde i alle perioder, og der er ingen grund til at du skal begrænse dig selv. Rent faktisk kan det give et enormt unikt udtryk at kombinere moderne og vintage stilarter. Eksempelvis kan du kombinere en retro kjole med en topmoderne frisure og nogle nutidige sko. Der er ingen grund til at lægge låg på dig selv, eller endda lytte blindt til hvad modeeksperterne siger. Det vigtige er at finde dig selv i din stil, mens du sørger for at udtrykke dig selv. Dette kan gøres på alle tænkelige måder og det er kun din egen fantasi der sætter grænser. Eksperimenter med retro tøj, da dette er et fantastisk sted at starte, da du her har en enorm tidsperiode at vælge tøj fra.