Da det i de senere år er blevet mere og mere moderne at lade skægget gro, er rigtig mange mænd begyndt at gøre netop det. Skæglooket er blevet moderne med hjælp fra tv-serier som ”Vikings” og ”Game of Thrones”, der viser karakterer som nordiske vikinger og krigere med fuldskæg. Et look der er nemt for mange at efterligne. Det kan dog komme til at se sjusket ud, hvis man ikke passer på skægget og trimmer det jævnligt. Så bare fordi man ikke barberer sig hver morgen, så skal skægget stadig passes, børstes og plejes, så det ikke ser uhygiejnisk ud.

Ret ujævne kanter til for at se mere professionel ud

Hvis du har et fuldskæg, skal du selvfølgelig trimme det i længden, hvis du gerne vil beholde en bestemt længde. Desværre glemmer mange at det også er vigtigt at rette kanterne af skægget til, da man ellers kan stå med ujævne kanter og hårtotter på kinderne, der ikke hører til selve skægget. For at få det bedste resultat er den nemmeste måde at investere i en god skægtrimmer, der kan indstilles til præcis den længde man vil have. Læs mere om skægtrimmere her.

Det flotte skæg ligger i detaljerne

Når kanterne er rettet til, er det også vigtigt at huskedog komme til at se sjusket ud. iske vikingelook stadig er moderne, kan det dog komme til at se sjusket ud. skæg vokser forskell at trimme overskægget til, så det ikke går for langt ned over læberne. Samtidig kan det være smart at lave en ”fade” mellem bakkenbarterne og selve skægget, så skaber du en overgang mellem skægget og håret. Alle disse små ting er nemlig med til at få skægget til at se mere uhygiejnisk og mindre velplejet ud, hvis ikke de bliver holdt i skak med en skægtrimmer en gang i mellem. Alles skæg vokser forskelligt, så hyppigheden af skægplejen varierer fra mand til mand.

Husk at forme skægget med skægtrimmeren

Skæg skal helst have en form. Den form kommer helt an på skæggets tekstur og skægbærerens hovedform, og derfra kan man vælge hvilken skægform man skal have. Dog er de helt vilde skæg eller de meget skulpturelle skæg, ikke det bedste valg til størstedelen af mænd. Så inden du beslutter dig for et firkantet skæg eller bare lader det hele stå, så overvej hvad der klæder dig bedst. Mange frisører eller barberer kan også vejlede i hvordan du bedst selv finder den skægform, der klæder dig bedst.

Skægget siger meget om en mand – hvad siger det om dig?

Inden man vælger en skægtype, skal man overveje hvilket udtryk man gerne vil vise verden. Nogle skægtyper bliver ofte forbundet med forskellige ting, så hav i mente hvad du gerne vil vise verden med dit skæg inden du beslutter dig. Især hvis du har et konservativt arbejde på et kontor eller med kunder, er det nogle arbejdsgiveres firmapolitik at skæg og hår ikke må være for vildt og kreativt.

Skægtilbehør er vigtig for dit skægs sundhed

Udover selvfølgelig at vaske skægget en gang i mellem, kan plejeprodukter hjælpe med skæggets udseende. For eksempel kan skægolie være en god idé, da det både plejer skægget, men også passer på huden indenunder skægget. Nogle produkter som skægvoks og skægserum kan også være gode og plejende for skægget.