Der kan være mange fordele ved at skifte det gamle køleskab ud. For det første, så er de nyere modeller noget mere energivenlige end de gamle. Det kan altså ses på elregningen. Det kan også være, at du savner plads til opbevaring af madvarer – særligt hvis familien er vokset med et par poder. Du får i denne artikel nogle tips til køb af nyt køleskab.

Afstem dine behov i forhold til køleskabets størrelse

Det første, du skal fastslå, er den ønskede størrelse. Du kan være begrænset af selve pladsen i køkkenet, så det skal du være opmærksom på, ligesom det ikke er alle modeller, der har samme bredde. Køber du en for stor model, så bruger du unødig energi, og energi koster penge. Omvendt, så er det vigtigt, at der er godt med plads, så du kan skille fødevare såsom kød og grøntsager ad.

Skal du have med elektroniske eller med mekaniske temperaturreguleringer?

Du kan vælge mellem mekaniske eller elektroniske temperaturstyringer. Dem elektroniske udgave er helt klart den, der giver de bedste forhold til dine fødevarer. Det vil også være en fordel at vælge en model med en ventilator. Ventilatorens formål er at få kulden til at cirkulere rundt i køleskabet, så temperaturen er jævn over det hele. Er der ikke en ventilator, så kan man opleve, at mælken ikke bliver ordentlig kold, når den står i døren – simpelthen fordi kulden holder sig til bagvæggen.

Super praktisk super-køl funktion ved de lidt bedre køleskabe

Kigger du om efter modeller af høj kvalitet, så kan du finde dem med super-køl funktion. Det er en funktion, der sikrer, at dine madvarer bliver kølet hurtigt ned. Det gælder om, at eksempelvis rester fra aftensmaden bliver kølet end så hurtigt som muligt, for at undgå dannelsen af bakterier. Det er dog ikke optimalt at sætte en glohed ret ind, da den vil varme de øvrige madvarer op, som derved begynder at danne bakterier.

Rådet lyder derfor at tage maden ud af gryden og i andre beholdere og først køle den lidt ned ved stuetemperatur. Herefter sættes den ind i køleskabet, og hvor køleskabe uden super-køl funktion kan være lidt lang tid om at køle madvarerne ned under de optimale 5 grader, så klarer modellerne det med super-køl funktion meget hurtigere, hvilket begrænser mængden af bakterier i den mad, og så modvirker det også, at de øvrige fødevarer bliver varmet op.

Tænk over energiforbruget, når du er ude og kigge efter nyt køleskab

Alle modeller er mærket med et energimærke. Det går fra A+++ til G, hvor G er den type, der bruger allermest energi. Det vil derfor være en god idé at kigge efter en model i A kategorien, og jo flere plusser desto bedre er det for din pengepung. De fleste køleskabe, som produceres i dag, er dog ret godt med, når det gælder mængden af energiforbrug sammenlignet med de ældre modeller. Der er dog stadig lidt penge at spare, hvis man vælger dem med den bedste energimærkning.