Som nybagt mor er der mange ting, du skal tage stilling til, når det kommer til amning. En af de vigtigste beslutninger, du vil træffe, er valget af amme-BH. Her står mange kvinder over for svære valg imellem komfort og funktionalitet. Skal BH’en være blød og behagelig, eller skal den have den bedste støtte og pasform til amningen? Vi har taget et kig på de største fordele og ulemper ved de to typer af amme-BH’er, så du kan tage den bedste beslutning for dig og din baby.

1. Komfort

En blød og behagelig amme-BH kan føles som den bedste løsning efter ni måneders graviditet og fødsel. Den behagelige følelse kan hjælpe på din søvn og give dig en fornemmelse af normalitet i en travl ny hverdag. Det er ligeledes en stor komfort, hvis du har ømme bryster eller bryster, der er meget ømme. Dog er den store ulempe, at en blød amme-BH sjældent har støtte nok til at holde dine bryster på plads under amning.

2. Funktionalitet

En amme-BH med god støtte og pasform kan være afgørende for, hvordan amningen forløber. Hvis dine bryster ikke sidder godt i BH’en, kan det være sværere at få en god amme-oplevelse. Med en amme-BH med god støtte bliver det nemmere at amme, da du ikke skal koncentrere dig lige så meget om, om BH’en sidder ordentligt. En funktionel amme-BH vil også gøre det nemmere at komme ud af huset og få gjort en masse ting, da du kan bevæge dig meget mere frit. En lille ulempe ved den funktionelle amme-BH kan være, at den nogle gange kan være en smule stram og derfor føles ubehagelig efter en lang dag.

3. Pastellfaver eller hvide versus mørkere farver

En anden overvejelse, du bør tage, er farven på din BH. Hvide og pastelfarver kan være smukke og feminine, men de farver kan også være meget gennemsigtige og vises igennem tøjet. Hvis du ønsker at undgå at dine bryster skinner igennem dit tøj, så er det værd at overveje mørkere farver, som ikke gør det samme.

4. Materiale

Sidste overvejelse, du bør tage, når det kommer til amme-BH’er, er materialet. For mange kan syntetisk materiale føles ubehageligt og give en svedig fornemmelse, og derfor kan bomuld være det bedste valg, når det kommer til amme-BH’er. En lille ulempe ved bomuld kan være, at stoffet kan give sig, og at BH’en derfor kan miste sin pasform efter lidt tid.

Konklusion

At vælge den rigtige amme-BH kan være en svær beslutning. Det er derfor vigtigt at veje fordele og ulemper ved bløde og funktionelle BH’er. Hvis du har brug for komfort, skal du gå efter den bløde amme-BH, men hvis du har brug for funktion og støtte, så skal du vælge den funktionelle amme-BH. Derudover er det også godt at tage farve og materiale i betragtning, da disse også kan have en stor indvirkning på, hvordan du føler og præsenterer dig selv. Når alt kommer til alt, er det vigtigste at huske på at finde en BH, som er behagelig og passer godt til dine specifikke behov under amningen.