Da tv pakkerne for alvor fik sit indtog i Danmark for mange år siden, så blev de modtaget via et stik i væggen via de traditionelle tv pakker fra udbydere som Stofa og Yousee eller via parabol tv fra Viasat. Det betød at nogle få tv udbydere sad på størstedelen af tv markedet, hvilket resulterede i en begrænset konkurrence.

Konkurrencen på markedet

I dag er situationen helt anderledes, det skyldes teknologiens udvikling, hvor det i dag er blevet muligt for producenter at levere deres indhold direkte til forbrugerne via streaming. Det betyder i praksis at dem der producerer TV, de måtte tidligere lave en aftale med tv udbyderne for at få deres indhold ud til seerne. I dag kan de bare lave deres egen streamingtjeneste som TV2 har gjort med TV2 play og Viasat har gjort med Viaplay.

Det har betydet at traditionelle leverandører som Yousee har mistet mange kunder de sidste par år. Dels fordi andre kan levere indholdet billigere til kunder, da de ikke har en ”mellemmand” som også skal tjene lidt, og så fordi at streamingtjenesterne er mere fleksible end det markedet hidtil har kendt.

De gamle tv udbydere har også indset at tiden hvor folk efterspurgte kabel tv ikke kommer tilbage, og derfor ser man at de selv lancerer tjenester, som ikke er baseret på flow-TV. Yousee har bl.a. deres eget univers Yousee Play, og andre tv udbydere har gjort lignende, hvor kunderne får mere valgfrihed og fleksibilitet.

Tv pakker i dag

Mange har i dag helt droppet tv pakkerne, og benytter DR TV som er gratis til at blive opdateret på nyheder og aktualitet, og supplere det med et par streamingtjenester som Netflix eller HBO Max for at få underholdning.

Der stadigvæk en stor gruppe som ønsker at se sport. Hvis man ikke kan nøjes med lidt, men ønsker at se det hele, så kan det stadigvæk være en god ide at holde fast i en tv pakke, hvor man får de traditionelle kanaler og samtidig kan streame, da prisen bliver lidt billigere end hvis man skulle ud og købe det flere steder. En af dem der kan tilbyde denne løsning er Allente, som har lanceret deres egen underholdningsapp, hvor det er muligt at streame live, men også se ting on demand. På Tvudbydereidanmark.dk er det muligt at se en oversigt med alle tv pakker på markedet, så kan du selv finde den billigste eller bedste.