Mange danskere er den senere tid hoppet med på investeringsbølgen og er begyndt at købe aktier. Det har vist sig, at kvinder på lang sigt har et højere afkast end mænd, og dette skyldes til dels, at mænd generelt er mere tilbøjelige til at tage chancer, hvor kvinder er mere forsigtige og ikke løber lige så mange risici. Her kan du læse om risiko, og hvorfor det er så vigtigt at have styr på, når du investerer.

Når flere og flere er begyndt at handle med aktier, bunder det i flere ting. Dels ønsker mange ikke at betale negative renter, og dels har flere fået øjnene op for, at her er der en mulighed for at tjene ekstra penge. Internettet bugner med guides og tips til aktiehandel, og også på denne side kan du finde information om aktiehandel.

Investér to-tredjedele i solide selskaber

Når du investerer, bør du gøre dig klart, hvor risikovillig du er. Nok kan der være mange penge at tjene, men der kan også være mange penge at tabe. Derfor anbefales det at allokere en del af ens portefølje til de mere sikre aktier som f.eks. dem i det danske C25 indeks. Ved at placere f.eks. to-tredjedele i denne type solide, danske selskaber, reducerer du din risiko for at tabe fremfor hvis du satte alle dine penge i hypede aktier som f.eks. Tesla.

Gem en lille del til at lege med

Den sidste tredjedel af din portefølje kan du vælge at lege med og bruge på lidt mere risikofyldte aktier. Således har mange valgt at investere en lille smule i selskaber som AMC eller Gamestop, hvor man forventer at der kommer et short squeeze, og prisen vil stige til astronomiske beløb. Selvom der absolut er chancer for at dette kommer til at ske, er der intet der er sikkert, og en sådan investering skal derfor ses som en slags lodseddel og må kun udgøre en lille del af porteføljen.

Spred dig over flere sektorer

Ud over at se på risikoen i forhold til sikre og mindre sikre selskaber, bør du også forsøge at sprede dine investeringer over flere sektorer, således at du ikke udelukkende er investeret i f.eks. Tech eller biotek. Det sker at en enkelt sektor krakker, og så er du ilde stedt, hvis du havde alle dine penge i netop denne. Det kan derfor betale sig at investere i en bred vifte af selskaber og f.eks. både have aktier i Tech, medicinalbranchen og banker men også i f.eks. lakseopdræt, minesektoren og cybersikkerhed.

Med disse råd er du langt bedre sikret mod krak, store markedsudsving og ikke mindst dårlige selskaber, og du har dermed en større chance for at få succes med dine investeringer. Det er desuden en god idé altid at have lidt penge på sidelinjen til at købe for, hvis der kommer en mulighed for at købe gode aktier billigt, f.eks. ved et krak.