I 2015 og 2016 begyndte man for alvor at snakke om skæg trends. Som med mange andre trends startede dette i USA og kom hurtigt til Danmark, hvor mænd i alle aldre begyndte at eksperimentere med deres skæg.

Det er dog ikke kun skæglængder og stilarter, man kan eksperimentere med, de seneste par år er der kommet en masse nye produkter, der favner bredt og som kan passe ind i enhver mands toiletskab. Det vil vi se nærmere på her med 5 gode tips.

Det første modetip til skægget er: forsøg dig frem og vær ikke bange for at prøve noget nyt!

2. modetip til skægget: skægfarve hitter hos unge og modne mænd

Langt de fleste mænd vil hurtigt opleve at det er skægget, der grånes først. Men grå og hvide pletter i et ellers perfekt trimmet skæg kan hurtigt ødelægge ens ønskede fremtoning, derfor kan man forsøge sig med skægfarve. Der findes mange forskellige skægfarver, fra 2016 og til nu har der været noget populært ved mænd med rødt skæg – uanset deres normale hårfarve. Man kan finde skægfarve i mange nuancer og det gode er, at det kun tager 5 minutter at farve det – enhver kan klare det selv, uden dikkedarer.

3. modetip til skægget: skægvoks – sådan vælger du det rigtige produkt

Et kendt udsagn lyder; ’har man sagt A, må man også sige B’. Dette kan i dén grad overføres til mænd, der har taget beslutningen om at gro et smukt og blødt skæg. Skægvoks er en af de metoder man kan gøre brug af i det daglige for at style ens skæg i den retning man ønsker det. Samtidig gør skægvoks, at ens skæg fremstår soigneret og velplejet – såfremt man køber det rette produkt. Undgå derfor paraffinbaserede produkter, da disse vil udtørre skægget og kan være svære at vaske ud.

4. modetip til skægget: Skægolie giver et smukt og blødt skæg

Kvinder bruger hårkur, mænd bruger skægolie – sådan er det bare i den moderne verden. Skægolie har mange gode egenskaber når det kommer til et velplejet og behageligt skæg, både for dig selv og en eventuel partner. Ofte kan man opleve at skægget klør, at man får skæl i skægget, eller at det efter kort tid ser usoigneret og uplejet ud – et look den moderne mand bestemt ikke ønsker. Skægolie kan afhjælpe førnævnte issues og er hurtigt og nem i brug. Brug tiden med din skægolie som et pusterum i hverdagen, hvor du plejer dig selv.

5. modetip til skægget: gak ud og giv den gas!

Som et led i den moderne trendsætterverden med de sociale medier som rygskubber, kan man med sit skæg gå den ekstra mil for at skille sig ud fra mængden. Især til højtider og temafester er det blevet moderne, at man som mand bryder med stereotyperne og laver fis og ballade med sit skæg. Dette kan være i form at små julekugler, der kan sættes fast i det lange julemandsskæg, eller med forskellige voks-, og olietyper der indeholder glimmer eller sjove farver. Giv den gas med skægget og nyd opmærksomheden!