Føler dig dig tit som en grillkylling, når du skal sove, fordi du ligger og roterer og ikke kan finde ro? Du er ikke den eneste, for flere og flere har svært ved at sove. Læs med her, hvor vi giver dig gode tips til en bedre søvn.

Kvaliteten af vores nattesøvn er afgørende for, hvordan vores dag bliver, og de fleste af os kender nok til følelsen af at have sovet dårligt og efterfølgende ikke være på toppen den følgende dag. Med nogle få og simple råd kan du dog selv gøre meget for at få en bedre søvn og vågne op frisk og veludhvilet.

Trænger du til en ny seng?

Vi kan alle have en nat i ny og næ, hvor vi sover dårligt, men hvis man generelt ikke sover godt, er en af de første ting, man bør se på, om man bør skifte sin seng ud. Senge slides, og vores præferencer kan ændre sig i årenes løb. Måske har du brug for en helt anden type seng for at kunne sove godt, og da må du ud at se dig om efter en ny. Hos Sengeguruen kan du finde inspiration og viden om senge og blive guidet til den helt rigtige seng.

Undlad TV i soveværelset

En anden ting, der kan spille ind på kvaliteten af vores søvn er indtryk fra de mange TV-kanaler, der findes i dag samt i høj grad også brugen af smartphone, tablet og computer. De mange input forvirrer hjernen og bibeholder et højt aktivitetsniveau, men når vi skal sove, har vi brug for det modsatte, nemlig ro. Undlad derfor at have TV i soveværelset, og sluk også for andre skærme en times tid før du skal i sove, så giver du din hjerne en chance for at falde til ro, så tankerne ikke kører rundt, når du lukker øjnene.

Skru ned for alkoholen

Også alkohol og mad kan have betydning for, hvor godt eller dårligt, vi sover om natten. Har man drukket flere genstande kort før sengetid, kan det resultere i en overfladisk søvn, hvor man ikke rigtigt føler, man har sovet. Et glas vin eller to til aftensmaden skader ikke, men mere kan altså have en negativ indflydelse på søvnen. Store og tunge måltider kort før sengetid sætter gang i maven og skaber aktivitet i kroppen, og også dette kan medføre, at vi ikke sover godt. Omvendt kan det også være svært at falde i søvn, hvis maven rumler, så en sund balance er værd at efterstræbe.