At komme i god form bør ikke være en sjæleødelæggende oplevelse. Hvis du er en af dem, der skal tvinge dig selv til at komme igang, så er du ikke alene. Der er mange mennesker ligesom dig, der har brug for lidt ekstra motivation for at få dem ud af døren og i gang. Så hvis et vægttab ikke er nok til at motivere dig, så prøv at se disse måder motion kan gøre dig smuk på:

Træning giver skinnende hud.

Det er ikke kun sveden på din hud, der får den til at skinne. Det er faktisk din huds svar på den detox du lige har givet den. Din hud er din krops største organ, og er ansvarlig for at skille sig af med alle affaldstofferne. Hvis du f.eks. tager en tur på motionscykel, sveder i motionscenteret eller tager et par baner i svømmehallen, så vil du nærmest øjeblikkeligt kunne se en forskel i din huds udseende. Du slipper ikke blot af med affaldsstofferne; din hud vil også tage sig mere ungdommeligt ud.

Træning giver bedre søvn.

Vidste du, at din krop gør meget mere end at hvile sig når du sover? Mens du sover, producerer din krop nye menneskelige væksthormoner, der har den sideeffekt, at din hud kommer til at se betydeligt yngre ud. Det samme sker faktisk når du træner. Den moderne livsstil gør det nemt at blive udkørt og stressset. Lidt motion gør dog underværker for at rette op på dette. Når du har trænet, sover du f.eks. langt bedre. Hvis det lykkes for dig at motionere ca. 3-5 gange i løbet af en normal arbejdsuge, vil du sove som et spædbarn hver aften – helt uden bekymringer!

Træning er lig med bedre humør

Motion gør dig simpelthen i godt humør. Dette skyldes til dels, at motion forøger produktionen af ​​hjernekemikalier fra hypofysen, herunder dopamin, serotonin og cannabinoider. Disse hjernekemikalier har den positive effekt, at du automatisk føler dig mere glad.

Bedre kostvaner hjælper på hele pakken

træning alene er ikke nok til at gøre dig smuk. En velafbalanceret kost i kombination med træning, vil give dig det smukke udseende, som du er på udkig efter. Det fantastiske ved regelmæssig motion er, at det motiverer dig til at behandle din krop så godt som absolut muligt. Du bliver ikke alene sundere, men du vil faktisk også blive mere smuk. Målet er at spise masser af friske økologiske frugter og grøntsager, sunde fedtstoffer (f.eks. omega-3), protein samt fiber. Og glem ikke at skære ned på koffein, sukker og alkohol. Hjemmesiden CSL er et godt sted at starte, hvis du mangler noget saglig rådgivning og inspiration til både din træning, samt idéer til nye sundere kostvaner.

Er du så overbevist?

Der findes et utal af måder, hvorpå regelmæssig motion gavner dit overordnede helbred. Men som du kan se, så har motionen også den bivirkning, at den gør dig smukkere og mere tiltrækkende overfor det modsatte køn; og plus, hvem elsker ikke strålende hud, en flot krop og et godt humør.