Mange tænker ikke så meget over at have fokus på indretningen af deres soveværelse. En sand skam, eftersom de fleste af os bruger mindst 7 timer i døgnet i netop det rum.  I de næste afsnit guider vi dig til at få indrettet det helt ideelle soveværelse, komplet med rispapirslamper og det hele.

Disse elementer bør du have i soveværelset

Som sagt bruger langt de fleste af os rigtig meget tid i vores soveværelse. Det er her vi sover, klæder os af og på, måske læser i en bog inden sengetid eller slapper af til en god film en fredag aften. Hvis vi er syge, er det typisk også her i sengen, vi placerer os indtil vi atter kommer til kræfter. Nok er der selvsagt stor forskel hvor store vores respektive soveværelser er, men derfor er der stadig en række typisk møbler, som det bør indeholde. Udover en seng, er det smart med et rummeligt sengebord. Herpå kan man nemlig have sin bog, måske en læselampe, et vækkeur, sin Moyou neglelak, en natcreme og andet, der er rart at have ved hånden når man går i seng og vågner – ja måske endda i løbet af natten.

Hvilket sengebord skal man vælge?

Nøjagtig som med andre møbeltyper, så findes der også et væld af forskellige sengeborde. Typisk vælger man selvfølgelig et der både stil, design og prismæssigt falder i smag. Det kan være ret praktisk at vælge et sengebord, der har en skuffefunktion. På den måde kan man gemme mindre dekorative ting af vejen og undgå et rodet look i soveværelset. Undersøgelser har nemlig vist, at hvis det roder i ens soveværelse, kan det give en dårlig start på dagen. Logisk nok ik? Tænk på hvis det sidste du ser, inden du lukker øjnene i er rod og tilmed det første du ser, når du står op om morgenen. Helt sikke noget der er værd at tænke over.

Hvordan undgår man så rod i sit soveværelse?

Igen afhænger det af størrelsen på rummet. Som en start kan man gøre det til en vane altid at redde sin seng, så er du allerede godt på vej. Undgå også at smide tøj på gulvet eller rundt i hjørnerne – hæng det i stedet på et stativ, på plads eller smid det til vask. Hav med fordel flere vasketøjskurve, så du automatisk får sorteret dit vasketøj. Et skuffedarium kan også gøre underværker hvis man har mange små ting.

Er pladsen begrænset, så køb en sengeramme med skuffer under eller brug bedrollers til at opbevare ting som sengetøj, håndklæder og lignende, eller hæng en håndklædestang på væggen.

Husk også på at lyse nuancer og farver ofte giver et mere roligt, stilrent og opryddeligt look. Gå derfor med fordel efter hvidt eller pastelfarvet sengetøj og sengetæppe, en lys sengeramme, hvid maling på væggen og et matchende gulvtæppe i rolige farver.

Når det kommer til sengebord, så vælg et der er både pænt og rummeligt. Mange har måske også nogle private ting, de gerne vil have gemt lidt af vejen fremfor at have det til at ligge fremme til offentlig skue.