Har du også stødt på udtrykket Staycation? Dette ny-opfundne ord er en sammentrækning af de engelske ord for at blive og at holde ferie – stay og vacation. Udtrykket dækker over at blive hjemme og leve, som om man var på ferie. Det er et genialt koncept, som flere og flere er begyndt at tage til sig.

Vil du også gerne med på denne bølge, skal du blot læse med videre og blive klogere på, hvordan du kan holde den perfekte Staycation.

Hold flere ferier på én gang

Der findes rigtig mange forskellige ferietyper derude, og du har helt sikkert også prøvet en hel del af dem af efterhånden. Måske har du både været på charterferie på for eksempel solrige Kreta, på storbyferie i hippe byer som London eller Paris – eller måske har du været på rundrejse i et land og har set forskellige højdepunkter i naturen.

Alle disse forskellige ferietyper – og flere til – kan du nemt afholde derhjemme som din Staycation. En af de helt store fordele ved at holde Staycation er, at man helt selv bestemmer, hvordan ens ferie skal forløbe.

Den ene dag kan du tage på shoppetur i din lokale by og starte dagen ud med en lækker brunch – den næste dag kan du leve campinglivet i haven og lave mad over bålet for eksempel med det smarte udstyr til udendørsmadlavning fra Petromax.

Gør noget, som du ellers ikke ville have gjort

Er der nogle bestemte ferietyper, du har afholdt dig fra at tjekke ud? Måske har du været bange for, at det slet ikke er noget for dig alligevel, eller måske har du tænkt at det ville være et stort spild af penge.

Nu hvor du ikke har en dyr rejse på stil, er det et perfekt tidspunkt til at prøve disse ferietyper af! Måske har du tænkt på at tage på en vildmarkstur i Sveriges store skove med familien, men det er aldrig blevet til noget. Denne ferieidé kan du sikkert prøve af på din Staycation, hvor det hele foregår i trygge og sikre rammer.

Du kan nemt slå et telt op i baghaven og lave mad på bålet, uden at det koster dig mange penge eller anstrengelser – og viser det sig efter første nat under månen, at camping virkelig ikke er noget for dig, kan du blot pakke teltet sammen igen og vende tilbage til din komfortable seng, der befinder sig indendørs.

Skulle du have lyst til at prøve camping af, kan du finde lækkert campingudstyr hos Webshoppen Outdoor Pro.

Opdag dit lokalområde

I hverdagens travle timer suser du sikkert igennem dit lokalområde med raketfart for at nå alle dine gøremål. Hvorfor ikke bruge din Staycation på i stedet at undersøge, hvad din udvidede baghave byder på af spændende og unikke steder, som du og din familie kan udforske på egen hånd og i eget tempo?

Du vil helt sikkert opdage, at der findes mange perler så at sige skjult i dit lokalområde, som blot venter på at skulle findes.