En sund livsstil behøver hverken at være kedelig, smagsløs eller vanskelig. Med få implementeringer i sin hverdag, kan man være godt på vej til både at leve en sund og sjovere hverdag, hvor man har mere overskud og energi. Læs med her og få tips til at optimere din sundhed på flere fronter.

Sundhed er mange ting. Det handler ikke kun om at pumpe jern og spise tørt kyllingebryst hver aften. Sundhed betyder forskellige ting for forskellige mennesker, men generelt kan man fokusere på at øge sin mentale og fysiske sundhed for at have det bedre i sin krop og samtidig have mere mentalt overskud.

Fysisk sundhed

Når det kommer til fysisk sundhed, er der flere parametre der spiller en rolle. Kost og motion er to meget vigtige faktorer. Det er restitution også, som ofte kan blive overset i forbindelse med træning. Efter et hårdt træningspas er det vigtigt at give sin krop hvile, sådan at musklerne kan genopbygge sig selv. Man kan også øge restitutionen ved at bruge en billig massagepistol, som reducerer stivhed i muskler.

Det er også vigtigt at man vælger en sport eller træningsform, som man glæder sig til hver gang. Hvis ikke man finder styrketræning med vægte interessant, vil det være besværligt at holde den fysiske sundhed ved lige, idet man tvinger sig selv til en aktivitet man ikke nyder. I stedet kan man med fordel vælge en bevægelsesform som er spændende og får et smil på læben. Det gør at man gentagende gange vil komme igen.

Kost spiller også en rolle i ens sundhed. Den rigtige kost vil ikke bare give kroppen den næring, den har brug for, den vil også som resultat give mere fysisk energi, fordi depoterne ikke er ladet op med hurtig sukkerrig mad og snacks.

Mental sundhed

Den fysiske sundhed hænger i høj grad sammen med den mentale sundhed. Hvis man har det godt i sin krop, er man også mere tilbøjelig til at have det godt i sit sind. Det er en af fordelen ved at vælge en sport man nyder. Men der er også andre måde, hvor man kan fokusere mere direkte på sin mentale sundhed.

Det kan handle om at skære ting fra i hverdagen som er mentalt tyngende og samtidig tilvælge ting som skaber mere overskud. For eksempel kan man fokusere på mere velvære derhjemme ved at give sig selv tid og rum til at slappe af. Det kan et dejligt karbad omringet af stearinlys hjælpe på eller lidt afspændende yoga på stuegulvet i rolige omgivelser.

Nogle gange handler det bare om at trække vejret en ekstra gang og fokusere på de positive ting, som skaber glæde i ens liv – og skabe mere plads til dem.