Har du problemer med at stå på benene, kan det blive en udfordring for dig at få et godt brusebad. Mange bruger badet som afslapning, og som et sted hvor de kan være alene med deres egne tanker. Det er derfor ærgerligt, hvis dit bad bliver en stressende oplevelse, hvor du hele tiden er bange for at falde.

Der er heldigvis en lang række ting, som du kan gøre for at få et mere afslappende bad. Det er først og fremmest, at du indser, at det nok er på tide, at du anskaffer nogle hjælpemidler, der kan hjælpe dig til at få et godt bad. I denne artikel kommer vi ind på nogle af de hjælpemidler, som du kan bruge.

Sid ned når du bader

Hvis du ikke er så sikker på benene mere, kan det være en god ide for dig, at du sidder ned, når du bader. Du kan enten få en badestol eller en badebænk, som du kan sidde på. Når du sidder der, behøver du ikke at være bange for at falde. Det gør, at du rent faktisk kan koncentrere sig om badet. Du kan sæbe dig ind, og det vil ofte blive langt nemmere for dig at få sæbet håret ordentligt ind, når du ikke er nødt til at holde fast med den ene hånd.

Når du sidder ned på en badestol eller en badebænk, bliver det også langt nemmere for dig, at du kan vaske dine ben og dine fødder. Når du står op, kan det også blive svært for dig at gøre det, men når du sidder ned, bliver det meget nemmere.

En badestol eller en badebænk kan derfor i mange tilfælde være med til at gøre, at du kan tage bad på egen hånd i længere tid. Det er en rigtig rar oplevelse at have, at du ikke endnu er nødt til at have andres hjælp til det.

Sørg for at underlaget ikke er glat

Når du skal ind og ud af badet, er det vigtigt, at du ikke ender med at glide på de våde fliser. Det kan nemt ske, hvis du er lidt usikker på benene. Ja, det kan ske, selv hvis du ikke er lidt usikker på benene. Det er bare glat i badet, når du lige har været i bad. Det øger derfor risikoen for, at du falder.

Med en skridsikker bademåtte kan du få en langt højere grad af sikkerhed, så du ikke ender med at falde i badet. Det er med til at gøre din badeoplevelse langt mere behagelig, end den ellers ville være. Måtten bliver holdt på plads på underlaget, så den ikke skrider. Det vil typisk være af små sugekopper nedenunder den.

Har du et koldt badeværelsesgulv, er det også rart for dig med bademåtten i brusekabinen. På den måde kommer du ikke til at fryse på fødderne, når du er i bad. Det er også med til at gøre, at din badeoplevelse ikke bliver så god, som den kunne have været.