Hvis du gerne vil invitere alle dine veninder over til en lækker omgang mad, men er lidt træt af, hvordan din spisestue ser ud, så kan du vælge at skabe et helt nyt look ved at udskifte nogen af dine stole med en flot bænk.

Hvorfor overhovedet vælge en bænk?

Hvis du vælger en bænk i stedet for stole omkring dit spisebord, så skaber du flere siddepladser, samtidigt med at det skaber en hyggelig stemning. Desuden så virker rummet meget ’renere’, når du vælger en bænk frem for f.eks. tre stole, da du så har færre ting stående. Du kan også vælge at have spisebordstole på den ene side og en bænk på den anden, som du eventuelt kan sætte op ad en væg. Hvis du gør dette, så skaber det en dynamik i rummet, og ser generelt rigtig godt ud.

En anden fordel ved at vælge en bænk er, at de er utrolige alsidige. Selvom første prioriteten naturligvis er, at den skal stå ved spisebordet, så kan du hurtigt og nemt rykke den ind i andre rum i huset, hvis der er behov for det. Det kan for eksempel være, at efter dig og dine gæster har spist en lækker middag, at I har lyst til at gå ind i stuen og hygge der – her er det nemt lige at tage bænken med, og så har du pludselig ekstra siddepladser klar.

Mere hygge

Når du vælger en bænk til dit spisebord, så skaber du hurtigt en mere hyggelig og uformel stemning. Hvis I er mange, der skal sidde omkring bordet, så kan man hurtigt komme til at sidde lidt tæt, men gør det overhovedet noget, hvis det er dine bedste veninder, du har inviteret over til en lækker omgang mad? Det skaber bare en mere intim og hyggelig stemning, når I sidder der og spiser noget lækkert mad og drikker en god vin. Det lyder ikke helt dårligt, vel?

Vælg en bænk lige efter din stil

Der findes et hav af forskellige spisebordsbænke, så du kan garanteret godt finde en, der matcher lige præcis din indretningsstil. Hvis du er til det lidt mere romantiske look, så er det oplagt at vælge en bænk af fløjl eller velour. Hvis du vælger dette, så får en lidt mere luksuriøs stemning i rummet, og så er det jo stadig rigtig moderne at bruge velour i din indretning, så det er helt oplagt valg. Hvis du ikke er så meget til den romantiske og feminine stil, så er der selvfølgelig også mange andre bænke at vælge imellem, så du får den helt rigtige, der matcher lige præcis din stil, og fuldender looket i din spisestue.

Du kan også sætte dit eget præg på bænken ved at vælge nogen hynder eller tæpper, der matcher din stil. Der en masse fordele ved den løsning – det er flot at se på samtidig med, at det bliver mere behagelig for dem, der skal sidde der.