Annonce

Vores samfund er begyndt at tage os i retninger, som de for mange år siden ville have vendt øjne af. Intet kan gå hurtigt nok. Vi skal arbejde til vi er mere end gamle og vi skal præstere i en grad de færreste kan følge med til. Vi lever i et konkurrencesamfund, hvor alt kun kan gå for langsomt og intet bliver belønnet med andet end en pengesum, som du alligevel ikke har fritid til at bruge af. Med andre ord, så gør det os syge. Så bliver du lykkeligere af at være succesfuld? Nej, formentligt ikke. Til den tid vil du blot finde noget andet at lægge din lykke i hænderne på. Læs videre her for, at få tips til lykke – kun skabt af dig selv.

Lev mere – tænk mindre

Den grundlæggende kilde til meget dårligdom er ikke alt det du ikke opnåede eller det traume du har været udsat for. I de fleste tilfælde handler det om evnen til at overtænke eller bekymre sig unødigt. Mange kalder det et typisk kvinde-problem, men det er blevet mere udbredt blandt alle. Vi analyserer og vurderer alle situationer – altid. Basalt set, så bliver du lykkeligere, hvis du tænker mindre. De lyder da nemt? Det er det ikke. Du kan øve dig på at se dine tanker, lade dem passere og opfange den næste der kommer forbi. Du kan også vælge at du ikke vil bekymre dig. Sig; det har jeg ikke tid til at tage mig af lige nu – jeg kan bekymre mig klokken 15 i dag. I de fleste tilfælde vil tanken være gået i sig selv.

Glæden ved at være uperfekt

Du tjekker dit hår en ekstra gang inden du går ud ad døren og glemmer du at lukke døren til dit kontor, mens du skælder kæresten ud i røret, ja så er hele din dag ødelagt. Du skammer dig. Du skammer dig over at afdelingen nu så, at du ikke lever i et idyllisk parforhold. Trods din virksomhed kører som den skal, er i vækst og har fået alt det bedste nye udstyr fra deltaco til at lette arbejdsprocesserne, så bliver du ikke lykkelig af det. Livet handler om at være til. Intet mindre. Du skal finde glæden i at være menneske og intet mindre. Det kan du gøre ved at sige ”pyt” og tænke logisk. Ville alle på firmaet se dig som en dårligere chef, fordi du skændes med din kæreste? Nej, de vil have glemt det allerede efter to minutter. For du er ikke så vigtig at alle husker på dig og du er uperfekt – lige som dem.

Stå fast

Som du måske har fanget, så er disse overskrifter navnene på selvhjælpsbøger. Den sidste her taler imod disse. Du skal lære at stå fast. Du skal lære ikke at løse alle dine problemer og have en ide om, at livet kun er rosenrødt. Du skal ikke leve af rendyrket positiv tænkning, du skal kunne tænke negativt. Du skal droppe selvhjælpsbøger, for i virkeligheden kan disse blusse op i dine tanker. Du vil blive selvoptaget og navlebeskuende. Arbejder du ikke med dig selv hele tiden, vil du blot leve og følge med – blive mere lykkelig.