Til langt de fleste huse følger der en stor flot have med. Men alt for ofte har vi ikke nok tid og energi til at indrette hele haven selv.

Udnyt denne store have ved at lave den om til et hyggeligt sideprojekt, som du kan lave sammen med dine veninder. Læs med her for at få gode råd om hvordan du og vennerne kan deles om denne have og gøre den til et hyggeligt fællesprojekt.

Aftal hvordan haven skal se ud

Først og fremmest er det en god ide at starte med at have et nogenlunde overblik af, hvordan I gerne vil have haven til at se ud. Lav nogle primitive tegninger på et stykke papir og bliv enige om, for eksempel, hvor I skal lægge blomsterbedet og hvorvidt der skal plantes træer ude i haven.

I vil formentlig opdage, at I har nogle forskellige ideer omkring hvordan haven skal se ud. Det er derfor en god ide at have disse samtaler fra start, så der ikke opstår problemer senere hen.

Opdel forskellige afdelinger til hver af jer

Hvis I har meget forskellige meninger om, hvad der skal være i haven, kan det også være en god ide at indrette haven efter bestemte afdelinger, som i hver især er ansvarlige for. På den måde føler I også hver især, at I har lidt ejerskab over haven.

Det kan for eksempel være, den ene gerne vil anrette en lille køkkenhave i deres afdeling, imens den anden gerne vil lave et større blomsterbed. Med hver jeres afdelinger kan i for alle jeres behov opfyldt.

Fordel udgifterne lige

Det er vigtigt at dele udgifterne lige, hvis de ting man køber, er noget som alle benytter sig af. Hvis i for eksempel alle benytter jer af plantesække, så er det vigtigt at I fordeler disse udgifter lige.

Det er i samme åndedræt en god ide at sørge for, at man køber disse ting så billigt som overhovedet muligt, så det ikke skal blive dyrere end højst nødvendigt. Klik her for at se hvor på nettet du kan købe plantesække og til hvilke priser, du kan købe dem til.

Aftal hvornår I skal plante sammen

For at det rigtigt skal være et hyggeprojekt, som I har sammen, er det også en god ide at arrangere, hvornår I planter sammen. Selvom I har hver jeres lille afdeling ude i haven, kan det stadigvæk være meget hyggeligt at I mødes of arbejder sammen om at gøre haven pæn.

Find frem til en bestemt dag i ugen eller måneden hvor i alle kan mødes.

Aftal hvornår I hver især kan komme forbi

I har formentlig også lyst til at komme forbi af og til for at arbejde lidt i haven, selvom alle de andre ikke kan mødes. Aftal tidspunkter hvor dine veninder kan komme forbi uden aftale. Det er trods alt stadig din have.

Det kan for eksempel være, at du skal holde havefest på et bestemt tidspunkt. Og i så fald er det ikke så godt, hvis din veninde kommer forbi på uanmeldt besøg og vil i gang med noget havearbejde.